Semmering

Távolság Budapesttől: 332 km
Magasság: 1000 - 1360 m
Szintkülönbség: 360 m

Sípályák hossza: 38 km
1
km
15
km
22
km
Liftek száma: 12
  • 1
    db
  • 5
    db
  • 6
    db

A Semmering síterep arról híres, hogy Ausztria egyik első télisport területe lett, ugyanis a 19. század végén a hozzá tartozó Stuhleck volt az első hegycsúcs, amelyet síléceken másztak meg!

A 21. században azonban elsősorban a családok, középhaladó síelők és snowboardosok kedvence, ugyanis...

A Semmering síterep arról híres, hogy Ausztria egyik első télisport területe lett, ugyanis a 19. század végén a hozzá tartozó Stuhleck volt az első hegycsúcs, amelyet síléceken másztak meg!

A 21. században azonban elsősorban a családok, középhaladó síelők és snowboardosok kedvence, ugyanis Stuhleck és Hirschenkogel összesen 38 kilométer sípályával rendelkezik a könnyűtől a legnehezebb fokozatig. A gyerekekre is gondoltak a szórakozási lehetőségek kialakításánál, ugyanis igénybe vehetik a síoktatást és a varázsszőnyeget, melynek neve „Semmi’s Kinderland” (Semmi Gyermekországa).

Több olyan lehetőséget is kínál a síterep, amelyekben kicsik és nagyok egyaránt örömüket lelik: kölcsönözhetünk szánkót és kipróbálhatjuk a 4,2 kilométer hosszú szánkópályát, mely igazán jó mulatság az egész család számára. Továbbá kipróbálhatjuk a snow tubing pályát, a lovasszán kirándulásokat, a sportlövészetet, a jégtekét és a téli kiránduló-útvonalakat a hóval borított hegyoldalakon.

Ezen kívül éjszakai síelésre is van lehetőségünk és benézhetünk a snowboardosok számára kialakított Funkparkba is.

Érdekesség, hogy a síterep éppen két tartomány határán van: a kisebb, 14 km-es pályarendszerrel rendelkező Hirschenkogel-Varázshegy világkupa-szinten megvilágított éjszakai pályájával még Alsó-Ausztriához, a pár kilométerre található 24 km-es pályarendszerű Stuhleck a 2006 óta szintén éjszakai világítást kapott Südhanggal pedig már Stájerországhoz tartozik. Akármelyik tartományban járunk is azonban, Semmeringen mindenhol kiválóan karbantartott pályákat találunk. Esti sízésben pedig Semmering, Ausztria-szerte verhetetlen - a fényviszonyok vetekszenek a nappali természetes fénnyel.

Az aprés ski szerelmeseit számos hütte, étterem, bár, szórakozóhely és hamisítatlan alpesi party várja egész télen. Semmering közel van és nem túlzsúfolt - családosoknak, kezdőknek és középhaladóknak valamint rövid időre kiruccanóknak ajánljuk.

Après ski

Hütték, szórakozóhelyek, éttermek

már 49 € -tól
Fő/éj félpanzió
Jufa Semmering

Pályától való távolság: 2,5 km

A Schloss Sommerau Spittal am...

Találatok rendezése

3*-os hotelek

már 40 € -tól
Fő/éj félpanzió
Hotel Haus Semmering***

Pályától való távolság: 1,2 km

A Semmering 780 és 1780 méteres tengerszint...


Szólj hozzá, értékeld!

Hójelentés online