Obertauern

Távolság Budapesttől: 542 km
Magasság: 1630 - 2313 m
Szintkülönbség: 683 m

Sípályák hossza: 104 km
4
km
36
km
60
km
Liftek száma: 26
  • 1
    db
  • 19
    db
  • 6
    db

Az Obertauern síterep esetében igazi „ínyencségről” beszélhetünk. Maga a sícentrum egy kráterhez hasonló völgyben helyezkedik el, ebbe a völgybe futnak bele minden irányból a kiváló állapotban fenntartott, modernizált sífelvonó liftek. A 95 km hosszú pályarendszert a téli sportok...

Az Obertauern síterep esetében igazi „ínyencségről” beszélhetünk. Maga a sícentrum egy kráterhez hasonló völgyben helyezkedik el, ebbe a völgybe futnak bele minden irányból a kiváló állapotban fenntartott, modernizált sífelvonó liftek. A 95 km hosszú pályarendszert a téli sportok szerelmesei a síléc vagy snowboard lecsatolása nélkül bejárhatják, mivel egy összefüggő pályarendszerről van szó.

28 sífelvonó és lift gondoskodik a síparadicsom kiszolgálásáról. A kiépítésnek köszönhetően a salzburgi hegyek bármely oldalon biztonságosan csúszhatóak, illetve a felvonók segítségével bármikor vissza lehet térni a kiindulópontra. A felvonók 38 250 síelőt szállítanak óránként a 95 kilométernyi sípályán, amelynek több mint fele könnyű, negyede közepes és alig 4%-a nagyon erős nehézségű.
Obertauern felvonói és pályái egy kört alkotnak, amelyet a „Tauernrunde” névre kereszteltek. Ez annyit jelent, hogy ha végigsíeltük a kört, visszatérünk a kiindulóponthoz.

A szánkóval érkezőknek bátran ajánlható a 1,5 kilométer hosszú, kivilágított szánkópálya, de lovas szánon is utazhatnak az Obertauernbe látogatók. Egyre kedveltebbé válik a jégmászás is, aminek biztonságosságáról a fejlett segédeszközök és biztonságtechnika gondoskodik. A pontos technikát a helyben is megrendezett tanfolyamon lehet elsajátítani.

Egyedülálló sípályákkal is találkozhatnak itt a téli sportok szerelmesei. A Gamsleiten 2 elnevezésű sípálya nem csak a tartomány, hanem Ausztria legmeredekebb hegyoldalai közé tartozik. A röviden G2-nek nevezett pályának a nagy népszerűségre való tekintettel külön honlapot is létrehoztak.
Obertauernt népszerűvé teszi az a tény is, hogy igen hosszú főszezonnal büszkélkedhet, amely november végétől, május elejéig tart.

A hódeszkásoknak Snowboard Longplaypark is rendelkezésére áll, a kihívásokat kedvelőknek pedig van egy hatalmas buckapálya hegyoldal a Seekareck csúcstól balra, valamint négy időmérő versenypálya is. Éjszakai sízésre vagy boardozásra szintén lehetőség nyílik az Edelweiss libegőnél minden hétfőn és csütörtökön este 10 óráig. Leghosszabb lejtője az 5 km-es Zehnerkarabfahrt.

Obertauern különlegességének és büszkeségének számít a Beatles évtizedekkel ezelőtti látogatása. A zenekar utazásának célja klipforgatás volt, melyhez Obertauern gyönyörű hegyeit és sípályáit választották háttérként. A látogatás emlékét még ma is a „Beatles Bar” őrzi.

Après ski

Hütték, bárok, vendéglők, köztük a Beatles-Bar nevű zenés szórakozóhely.

Találatok rendezése

panziók

már 35 € -tól
Fő/éj reggeli
Gästehaus Elisabeth

Pályától való távolság: 20 km

A Radstadt városában található...

Találatok rendezése

Hütték/chalet-ek

már 9 € -tól
Fő/éj önellátás
Ferienhaus Tauernblick

Pályától való távolság: 12 km

A Ferienhaus Tauernblick Radstadt és Obertauern...


Szólj hozzá, értékeld!