Hochkönig

Távolság Budapesttől: 629 km
Magasság: 1071 - 2000 m
Szintkülönbség: 929 m

Sípályák hossza: 150 km
15
km
83
km
52
km
Liftek száma: 38
  • 4
    db
  • 7
    db
  • 27
    db

A Hochkönig síterep a Ski Amadé sícentrum részét alkotja, és a Hochkönig csúcsról kapta nevét. A fiataltól az idősig, a kezdőtől a profiig, a hódeszkástól a sífutóig mindenki megtalálja itt számítását. Síiskolák várják a tanulni vágyókat,...

A Hochkönig síterep a Ski Amadé sícentrum részét alkotja, és a Hochkönig csúcsról kapta nevét. A fiataltól az idősig, a kezdőtől a profiig, a hódeszkástól a sífutóig mindenki megtalálja itt számítását. Síiskolák várják a tanulni vágyókat, síbusz szállítja a fáradt sportolókat és lehetőség van az éjszakai síelésre is. Kitűnő szórakozást ígér a jól felszerelt, modern Snowpark is. A legkisebbeket pedig hóemberépítő versenyre várják a szervezők.

A síterepnek három fontos kiindulópontja van: Mühlbach, Dienten, Maria Alm. Mindhárom képeskönyvbe illő falvacskából a Hochkönig síterepet érhetjük el, sőt megvásárolt bérletünkkel a Ski Amadé sícentrum többi pályáját is igénybe vehetjük, összesen 860 km hosszúságban. 142 hóágyú gondoskodik a pályák hóbiztonságáról.

Mühlbach sípályarendszere igazán családbarát, kellemes és az Alpok legszebb gyöngyszemei közé tartozik.

Maria Alm rendkívül jól karbantartott pályákkal büszkélkedhet, amelyeken a téli sportok szerelmesei bármelyik sportágat kipróbálhatják.

Dienten sípályái és fekvése garantált és határtalan szórakozást kínál minden látogatónak.

A Ski Amadé sportközpont 5 sírégiót, 25 pályarendszert, 860 km sípályát és 270 síliftet foglal magába. Főbb síközpontjai a Salzburger Sportwelt, a Schladming-Dachstein-Tauern központ, a Bad Gastein-Bad Hofgastein síterület, a Hochkönig és a Grossarltal.

A sícentrum mind az öt sírégióját egyetlen egy bérlet megváltásával látogathatjuk. Modernizált, az utóbbi években teljesen felújított és kitűnően karban tartott 145 könnyű sípálya, 181 közepes és 30 fekete pálya nyújtotta kalandokban részesülhetnek a téli sportok szerelmesei. A pályák 80%-ban hóágyúzhatóak (erre 4000 hóágyú áll készenlétben), tehát akkor is remekül szórakozhatunk, ha éppen nem esik a hó.

A Ski Amadé nemzetközi versenyeknek is otthont ad: 2013-ban a Sí Világbajnokság helyszínéül szolgál a Schladming síterep, ahol egyébként éjszakai szlalomversenyeket szoktak rendezni. Gasteinban rendezik a Snowboard Világkupát, Zauchensee területén pedig a Női Alpesi Világkupa versenyeit tartják meg.

Après ski

Vendéglők, hütték várják vendégeiket helyi gasztronómiai specialitásokkal.

Találatok rendezése

4*-os hotelek

már 30 € -tól
Fő/éj önellátás
Alpenparks Resort Maria Alm****

Pályától való távolság: 1 km


Szólj hozzá, értékeld!