Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom
Keresés

Úti cél / szálláshely neve:


Felnőtt

Gyermek

További keresési opciók

Csatlakozz hozzánk!
Hírlevél
EUB utasbiztosítás

Különleges vacsorák Karintiában

Karintia tartománya Ausztria déli részén helyezkedik el és méltán népszerű úti cél mind nyáron, mind a téli szezonban. Számtalan sí központ található a régióban, így például Nassfeld, Gerlitzen és Bad Kleinkirchheim, de tulajdonképpen nyugodtan kijelenthető, hogy amint leesik az első hó, egész Karintia egy nagy sípályává változik. A régió emellett rendelkezik egy különleges vonzerővel is: az ínycsiklandó gasztronómiai csodáival. A kulináris élvezetekre is vágyó síelők bátran vegyék az irányt Karintia valamelyik síterepe felé, biztosan nem fognak csalódni!



Bad Kleinkirchheim Karintia legnagyobb sí központja, ahol természetesen nem csak a síelésnek és hódeszkázásnak hódolhatunk, hanem számtalan egyéb érdekes programon is részt vehetünk. A régió bővelkedik a sztárséfek irányítása alatt álló gourmet éttermekben és a kellemes fogadókban is, amelyekben barátságos, családias hangulatban költhetjük el ebédünket vagy vacsoránkat. A finom étkek mellett exkluzivitásra vágyóknak érdemes betérni a díjnyertes Loystub'n étterembe. Itt szerveznek úgynevezett degusztációs napokat, melynek keretében a régió valamelyik fontos alapanyagával lehet megismerkedni; megkóstolni az ebből készült ételeket. Így például fontos szereplővé lép elő a spárga, és olyan kuriózumokat ízlelhetünk meg, mint az eperből és spárgából készült sörbet vagy a hikori dióval szórt spárgarizottó. A degusztációs menük ára 58 és 68 euró között van. Ha nem kívánunk ennyit költeni, akkor érdemes megnézni a napi különleges ajánlatot illetve az ebédmenüt, melyeknek köszönhetően akár már 15-20 euróból degeszre tömhetjük a hasunkat.



A Trattlerhof hotel éttermében szintén a helyi ételek megismertetésére fektetik a hangsúlyt a szakácsok, ennek érdekében minden hónapban más karintiai specialitás kerül a központba. Januárban a helyi vadételek, februárban a heringsaláta, márciusban pedig a füstölt sonkából készült finomságok kapnak főszerepet.
Az egészséges életmód hívei egy igazi bio éttermet is találhatnak a régióban; a Landhaus-Stüberl Restaurant-ot, ahol kizárólag organikus, a környékbeli farmokról beszerzett alapanyagokból készülnek a finom ételek. Családias, barátságos környezetben, cserépkályha mellett fogyaszthatjuk el itt a tradicionális fogásokat.



Ínyenceknek kihagyhatatlan élmény a karintiai vacsorák névre hallgató kulináris esemény, melynek keretében egyrészt megkóstolhatjuk Karintia varázslatos ízeit, másrészt olyan különleges éttermekbe juthatunk el, melyeket kár lenne kihagyni. A Kaiserburg Chalet igazi kuriózumként 2000 méteres magasságban található, nem véletlenül hívják a helyiek a „hegyi étteremnek”. Itt az osztrák Alpok mesés panorámáját csodálva fogyaszthatjuk el ízletes vacsoránkat. Az étteremnek otthont adó rusztikus faépület közvetlenül a drótkötélpálya legmagasabban elhelyezkedő állomása mellett található, ennek köszönhetően könnyedén megközelíthető. Az itt felszolgált ínyencségek híresen finomak és messze földön ismertek. A ház specialitásai természetesen a régió gasztronómiai csodái, így például az almapürés vagy szilvakompótos smarni, a speciális fűszerezésű disznósült, vagy a farmer fánk, amely régi hagyományos recept alapján készül. Miután kellemesen jóllaktunk, az igazán kalandvágyó síelők akár sílécen is hazatérhetnek szállásukra a hegyoldal jól karbantartott pályáin leereszkedve.
Akik valamilyen igazi élményt jelentő esti programra vágynak a síelés után, azoknak feltétlenül érdemes belekóstolni Karintia ízeibe a különleges éttermek valamelyikében.

www.sionline.hu - a síutak specialistája

KAPCSOLÓDÓ SZÁLLÁSOK: